Vidalı Kompresör Tamiri - An Overview
Vidalı Kompresör Tamiri - An Overview
Blog Article
Tüm hava kurutucularımız en yüksek enerji verimliliği sağlayacak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde tasarlanmıştır.
İstanbul’da bu ilçelerde kompresör tamircisi ihtiyacınızı geniş ağımızla hızlı bir şekilde karşılayabiliriz.
Genel olarak, vidalı kompresörlerde sızıntılar, yağlama problemleri ve elektriksel arızalar en sık karşılaşılan sorunlardır.
Ürünlerde etkili bir soğutma sisteminin olmayışı ya da yeterli soğutma yapamaması gibi durumlar, makinenin içerisindeki sibopların ısınma riskini artırır.
Filtreler: Hava ve yağ filtrelerinin durumu kontrol edilmeli; gerekirse temizlenmeli veya değiştirilmelidir.
Yağsız kompresör türlerinde, kompresyon alanında yağa ihtiyaç duyulmamasının nedeni ise mekanizmanın, yağsız olarak havayı sıkıştırma potansiyeline sahip olmasıdır.
Daha fazla bilgi için uzmanlarımıza danışın Basınçlı hava sistemlerinde su yoğuşması işletme masraflarını artırır.
Vidalı kompresörlerde yapılan periyodik bakımlar sırasında ilk olarak yağ seviyesi, yağ filtresi ve hava filtresi gibi parçaların değişimi yapılır. Yağ seviyesi azalmış ise takviye edilir ve gerekirse tüm yağ değiştirilebilir.
VSD teknolojisi, bu dalgalanmalara uyum sağlanmasına olanak tanır ve kısmi yük veya çalışma koşullarının değişmesi durumunda enerji tasarrufu sağlar.
Heinrich Krigar aldığı patentin peşinden, tasarım mevzusunda da bir çAlright değişimler ve geliştirmeler yapmıştır.
Emme ve basma basıncında veya debi miktarında herhangi bir değişiklik gözükürse, bu İnternet sitesi durum daha fazla oku işletmede bir hata olduğunun da işareti olabilmektedir. Kompresörün çalışma durumu aynı devam etse bile basılan gaz sıcaklığında artworkış ya da emme basma subaplarında farklılık gözükebilir. Böyle durumlarda elle kontrol edilerek arıza tespit edilebilir. Kompresörlerde yağlama yağı 50 ile sixty five derece olmalıdır. Sıcaklık bu derecelerin dışına çıktığında soğutucu iyi çalışmakta ya da yağ pompası yeterli düzeni sağlayamamaktadır. Basınç, sıcaklık ve debi değişimleri sorun olarak ele alınıp çözümlenme gerektirebilir. Gerekli tedbirler alınmalı ve kontrol edilerek çözülmelidir. Örneğin yağlama basıncı düşmüşse filtre tıkanmış olabilir ya da yatakların aşınması yağ basıncının düşmesine neden olabilir. Yağlama borularının giriş noktalarında bulunan valfler tıkanabilir. Silindir soğutma suyu sıcaklığında gözlenen değişikliklerde soğutma suyu sistemi kontrol edilmelidir. Kompresörde daha fazla oku sıkıştırma oranı artarsa basma gazı sıcaklığı da artmaktadır.
Bu bakım işlemleri arasında yağ değişimi, filtre temizliği ve diğer önleyici tedbirler yer alır.
Yoğun olmayan ve aralıklı çalışma düzenine uygun mekanizmalara sahip olan pistonlu kompresörlerin fazla ısınma ve aşırı yükleme risklerine karşın belirli aralıklarla dinlendirilmesi önerilir.
Yağlı ve yağsız vidalı kompresör modelleri; hem vidalı kompresörlerin basınç Vidalı Kompresör Tamiri ve kapasite anlamında geniş bir yelpazeye sahip olduğunu gösterir hem de hizmet ve üretim açısından ihtiyaç duyulan iş ekipmanlarına ulaşılmasını kolaylaştırır.
Pistonlu kompresörler genellikle, etkili bir soğutma sistemine sahip olmadıkları için arıza yapmaktadır. Cihazın etkili bir şekilde soğutulmaması ve çAlright çalışması sibopların aşırı derecede ısınmasına sebep olur. Sibopların ısınması sonucunda ise, yağ daha fazla bilgi alın seviyesi azalarak yağsız çalışmak zorunda kalan segmanın aşınmasına sebep olur.